Main Page

Constantinople by Night

[under construction]

To Χθες

Περί Βυζαντίου

Η ιστορία της Κωνσταντινούπολης και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ξεκινάει με το Βύζαντα, έναν αποικιστή από τα Μέγαρα, τον 7ο αιώνα π.Χ. Κατά τον θρύλο, ο Βύζας έλαβε ένα χρησμό από το Μαντείο των Δελφών, σύμφωνα με τον οποίο θα ίδρυε μία ξακουστή πόλη “απέναντι από τους τυφλούς”. O Βύζαντας αντιλήφθηκε την αλήθεια του χρησμού όταν, φτάνοντας στο Βόσπορο, συνειδητοποίησε ότι οι “τυφλοί” ήταν οι ιδρυτές της Χαλκηδόνας, μίας άλλης ελληνικής αποικίας, που είχαν εγκατασταθεί ακριβώς απέναντι από το Βυζάντιο, παραβλέποντας το ιδανικό σημείο που έμελλε να γίνει το κέντρο μιας τρανής αυτοκρατορίας.

Αυτό που πολύ συγκεκριμένα άτομα γνωρίζουν, προφανώς, είναι η πραγματική ιστορία ίδρυσης της πόλης. Η επιλογή της τοποθεσίας δεν ήρθε από το μαντείο των Δελφών αλλά ούτε ονομάστηκε από τον Μεγαρικό αποικιστή. Ήταν ο Καηνίτης Βύζας, της φατριάς των Cappadocians που “έσπρωξε” το ghoul και εγγονό του Ίανδρο να εγκατασταθεί στα στενά του Βόσπορου. Ο Ίανδρος ονόμασε την πόλη προς τιμήν του παππού του, χωρίς οι υπόλοιποι αποικιστές να γνωρίζουν τη φύση του τελευταίου.

Οι αιώνες πέρασαν με το Βυζάντιο να αλλάζει αρκετές φορές στρατόπεδο μεταξύ Αθηνών και Σπάρτης, ορισμένες φορές μάλιστα, σκόπιμα. Στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου το Βυζάντιο διατήρησε μία σχετική αυτονομία ενώ από τις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ η πόλη του Βυζαντίου ήταν υποτελής στους Γαλάτες. Τα επόμενα χρόνια, μέχρι και τα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ, οι Βυζαντινοί ασχολήθηκαν κυρίως με το εμπόριο χωρίς κάποιος να ασχολείται ιδιαίτερα μαζί τους. Μέσα σε αυτούς τους αιώνες ο Βύζαντας κατάφερε να εδραιώσει το Βυζάντιο σαν υπολογίσιμη εμπορική δύναμη αλλά και να αφοσιωθεί στις μελέτες του, έχοντας πλέον μεγάλη εισροή γνώσης από διάφορες γωνιές του τότε γνωστού κόσμου. Μέχρι που όλα άλλαξαν…

Από τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ η επιρροή των παγανιστών Lasombra στην πόλη του Βυζαντίου ήταν ξεκάθαρη, με τον πληθυσμό να προσεύχεται στη χθόνια θεότητα της Εκάτης (θεάς της μαγικής τέχνης του Κάτω Κόσμου). Αρχηγός των Lasombra ήταν ο Έκτορας, εμπνευστής των Μυστηρίων των Καβείρων της Θράκης, αρχαίων μυστηριακών τελετών που σύντομα θα μετατρέπονταν στα Ελευσίνια Μυστήρια από Θράκες αποίκους στην Εύβοια.

Το 196 μ.Χ και ενώ η ενεργή παρουσία των Cappadocians είχε εξασθενίσει με μοναδική εξαίρεση την Αλεξία τη Θεούσα, το νεώτερο παιδί του Αρχαίου, η πόλη καταλαμβάνεται από τους στρατούς του Λούσιου Σέπτιμου Σέβερου στην εκστρατεία του ενάντια στον διεκδικητή του ρωμαϊκού θρόνου Πεσκέννιου Νίγηρα. Το Βυζάντιο, έχοντας πάρει το μέρος του Νίγηρα, πληρώνει ακριβά τη λανθασμένη απόφαση και σχεδόν όλα τα παιδιά του Βύζαντα φεύγουν μέσα στη νύχτα μαζί με τον πατέρα τους, μακριά από τη μάχη και τις ρωμαϊκές φλόγες, αφήνοντας μόνη την απελπισμένη Αλεξία να γίνει μάρτυρας της καταστροφής. Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλέυεται ο Έκτορας και διεκδικεί την πόλη για τη φατριά του και απολαμβάνει σχεδόν δύο αιώνες εξουσίας, μέχρι την άφιξη του Μέγα Κωνσταντίνου και της Τριανδρίας των Μαθουσάλων.

Περι Κωνσταντινούπολης

Το Σήμερα

Το έτος 1110 μΧ η Κωνσταντινούπολη συνεχίζει στην παράδοση της ξακουστής Τριανδρίας των Μαθουσάλων Μιχαήλ, Αντώνιου και Δράκοντα, πηγαίνοντας ενάντια στην τάση των υπόλοιπων “ξεπεσμένων” πόλεων της Δύσης, που διοικούνται από Πρίγκιπες και τα συμβούλιά τους.

Δυστυχώς η αρχική Τριανδρία έχει δεχθεί απώλειες με το πέρασμα των αιώνων, με αποτέλεσμα πλέον μόνο ο Μιχαήλ να συνεχίζει το Όνειρο αλλά και αυτός ακόμα συναντώντας δυσκολίες, δεδομένου της ασύλληπτης αρχαιότητάς του.

Οι διοίκηση και η οργάνωση της Πόλης βρίσκεται στα χέρια των τριών οικογενειών της Τριανδρίας: Τους Μιχαηλίτες Toreador, τους Αντωνιαίους Ventrue και τους Απόκρυφους Tzimisce.

Πέρα από την “Αγία Τριάδα”, υπάρχουν και άλλες δευτερεύουσες σε δύναμη ομάδες από Καηνίτες, που έχουν λάβει το χρίσμα από τις άρχουσες οικογένειες.

Οι Μιχαηλίτες έχουν δεχθεί υπό την προστασία τους τους Ορθόδοξους Lasombra του Μάγνους, τους Μαλαχίτες Nosferatu και τους Σετίτες Τέκνα του Ιούδα. Οι Αντωνιαίοι έχουν δώσει το χρίσμα στους Γραμματικούς Brujah και πολύ πρόσφατα στους Ενετούς Lasombra του Ναρσή. Τέλος, οι Απόκρυφοι έχουν εγκρίνει μόνο τους Gangrel Φρουρούς του Βαρώνου για συγκεκριμένους λόγους “ισορροπίας”, όπως δηλώνουν.

Υπάρχουν και περιπτώσεις που μεμονωμένα άτομα έχουν λάβει την αιγίδα προστασίας από αυτές τις οικογένειες, αλλά αυτές είναι μετρημένες στα δάκτυλα.

Main Page

Constantinople by Night urbanfractal urbanfractal