Μιχαήλ, ο Πατριάρχης

Εμπνευστής των Μιχαηλιτών και ακρογωνιάιος λίθος της Αγιοσύνης

Description:

Clan: Toreador
Generation:
Embraced: 22ο αι. π.Χ.
Apparent Age: Early 20’s
Appearance: 9
Haven: Ναός Αγίας Σοφίας

Bio:

Οι θρύλοι θέλουν το Μαθουσάλα να είχε γεννηθεί ως Mika-el, 22 αιώνες πριν τον ερχομό του Ιησού Χριστού στη Γη, στην τότε ισχυρή πόλη της Έμπλα, κοντά στο Χαλέπιο (σημερινή Συρία).

Ακολουθώντας στενά την ακμή και την αναπόφευκτη παρακμή του πολιτισμού των Αμοριτών, εγκαταστάθηκε και βοήθησε στην ισχυροποίηση της Ρώμης. Με το πέρασμα των αιώνων όμως, το όνειρο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αποδείχτηκε κίβδηλο στα μάτια του Μαθουσάλα. Αυτό τον ώθησε να δημιουργήσει το δικό του Όνειρο στην Κωνσταντινούπολη. Με τη βοήθεια των 2 φίλων και εραστών τού, του Αντωνίου του Γαλάτη, Μαθουσάλα των Ventrue και του Δράκοντα, Μαθουσάλα των Tzimisce, κατάφερε να αποκόψει τους δεσμούς του με την παρηκμασμένη Ρώμη.

Το Όνειρο του Μιχαήλ όμως διαποτίστηκε από υπερβάλλοντα ζήλο, αμέσως μετά τις Εικονομαχίες. Η ήδη εξασθενημένη επαφή του με τις λεπτομέρειες της πραγματικότητας δέχθηκε ένα σημαντικό πλήγμα από την απόφαση του ίδιου να προδώσει τον Αντώνιο, μετά το θάνατο του οποίου αναγκάστηκε να πάρει ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Πόλης προκειμένου να βάλει τέλος στις αιώνιες διαμάχες μεταξύ Tzimisce και Ventrue. Ο Μιχαήλ κυβέρνησε χωρίς κάλυψη ως ο Μιχαήλ Γ’, επαναφέροντας τη σταθερότητα στην Αυτοκρατορία, πριν αποσυρθέι στις σκιες περίπου μία εικοσαετία αργότερα, μετά τη «δολοφονία» του από τον Βασίλειο Α’.

Από τότε η θλίψη και η μετάνοια του Μαθουσάλα έχουν κυριέψει τις νύχτες του, με ζοφερούς εφιάλτες να επισκέπτονται όχι μόνο τη δική του ψυχή αλλά και πολλών Καηνιτών της Πόλης. Παρ’ όλ’ αυτά, τις φορές που ο Πατριάρχης ξυπνάει από το λήθαργό του, η τελειότητα και η αρμονία του Ονείρου αλλά και η αγιότητα του ίδιου του Μιχαήλ διαποτίζουν την Κωνσταντινούπολη, εξανεμίζοντας κάθε σκοτεινή σκέψη και αμφιβολία.

Μιχαήλ, ο Πατριάρχης

Constantinople by Night urbanfractal